پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/02/25

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان لنده از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با تب کریمه کنگو در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان خبر داد.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4





کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان لنده از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با تب کریمه کنگو در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان خبر داد.


به گزارش وب دا، محمد پاک سیرت هدف از برگزاری این کارگاه را ارتقاء سطح آگاهی و حساس سازی پرسنل در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو دانست و افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که باید اقدامات لازم در خصوص اطلاع رسانی و آگاه سازی گروه های پر خطر صورت گرفته و در صورت مشاهده موارد مشکوک آنها را به مراکز درمانی ارجاع دهیم.


وی با بیان اینکه نیش کنه آلوده به تب کریمه یکی از عوامل انتقال دهنده این بیماری است، عنوان کرد:  تماس با گوشت، خون و ترشحات مخاطی دام، تنفس در محیط های آلوده و له کردن کنه بر روی پوست از دیگر راه های انتقال این بیماری به انسان است.


وی تصریح کرد: علائم این بیماری در دو مرحله بروز می کند که تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ و گلو درد، از نشانه های تب کریمه کنگو در روزهای یکم تا سوم است.


کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان لنده، در ادامه گفت: در مرحله دوم که مرحله خونریزی دهنده حاد است، خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم، مخاط، خط زیر بغل و محل های تزریق دیده می شود.


 وی یکی از راه های پیشگیری از این بیماری را در انسان، جدا نگاه داشتن دام ها از محل زندگی دانست و ابراز داشت: خودداری از کشتار دام در محل های غیر مجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های تحت نظارت دامپزشکی، رعایت اصول ایمنی در تماس با گوشت تازه، اجتناب از خوردن گوشت های کبابی و نیمه پخته، نگهداری گوشت، جگر، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو است.


بر پایه این گزارش، در این کارگاه که با حضور پرسنل ستادی، پرسنل مراکز، پزشکان، بهورزان وماماها برگزار شد، دستورالعمل ها و محتوای آموزشی به بهورزان و مراکز تحویل و مقرر شد که کلیه گروه های در معرض خطر به ویژه روستائیان توسط بهورزان و مبلغان مذهبی در مساجد آموزش داده شده و کارشناسان ستادی و تیم سلامت مراکز به صورت مستقیم  در روستاها نظارت کنند.